Doelgroepen

ZIMIHC heeft in 2013 drie stedelijke podia. Deze podia brengen regelmatig activiteiten die een lokale, regionale of soms nationale uitstraling hebben. Het gaat om:

-         ZIMIHC theater Wittevrouwen.

-         ZIMIHC theater Zuilen.

-         ZIMIHC theater Stefanus.

Nieuw te ontwikkelen diensten en projecten van ZIMIHC kunnen over de stadsgrenzen heen gaan. Deze kunnen ook een internationaal bereik hebben.

Primaire doelgroep  

De primaire ZIMIHC doelgroep bestaat uit (potentiŽle) cultuurbeoefenaars (kunstenaars). Deze doelgroep kan bestaan uit individuen, verenigingen, groepen, scholen en andere organisaties.

Voor het bieden van producten en diensten aan deze doelgroep is deels publiek geld beschikbaar en wordt deels geld geworven via (bedrijfs)fondsen. Ook kunnen voor deze doelgroep commerciŽle activiteiten georganiseerd worden (verhuur van ruimtes, adviestrajecten).

Binnen deze doelgroep zijn de amateurkunstenaars (of vrijetijdskunstenaars, kunstenaars die niet leven van de kunst die ze maken) het belangrijkst. Zij zijn van origine de primaire doelgroep van ZIMIHC.

Secundaire doelgroep  

Secundair gaat het ZIMIHC om cultuurliefhebbers en organisaties die door de inzet van  culturele activiteiten of door het gebruik maken van een culturele ambiance of culturele activiteit hun doelstellingen willen realiseren. Het kan gaan om bedrijven, overheden, particulieren of organisaties.

Voor het bieden van producten en diensten aan deze doelgroep worden commerciŽle tarieven gerekend. (bijvoorbeeld advies, projecten, verhuur ruimte).

(NB: het publiek van de activiteiten die ZIMIHC programmeert behoort ook tot deze doelgroep Ė als cultuurliefhebbers willen zij met het bezoeken van een voorstelling aan hun cultuurbehoefte voldoen).

Per project/activiteit of ondersteuning kunnen de doelgroepen specifieker worden. Dit betekent dat er gericht campagne wordt gevoerd, via specifieke kanalen en met een specifieke toon. De boodschap blijft telkens dezelfde, de manier waarop hij tot iemand komt verschilt.

Het communicatiehandboek geeft handvaten voor de verschillende middelen die kunnen worden ingezet om de juiste doelgroep strategisch te benaderen. De keuze uit deze middelen is aan de coŲrdinator of projectleider.